top of page
Zoeken
  • janine5690

Nieuwe Bloemenschilderijen

ESPERANZA


De Esperanza Roos is een prachtige, grote en sterke roos uit Ecuador.

Het schilderij 'Esperanza' heb ik gemaakt voor een groot liefhebster van en vakvrouw in deze rozen.

Haar tip is rozen in goed warm water te zetten en uiteraard schuin af te snijden. Als ze een beetje slap gaan hangen kort je de roos in, snijdt 'm weer schuin af en zet 'm weer in warm water. Dan komt de bloem vaak weer bij. Zo kun je deze roos wel een paar weken goed houden.

PROCES

'Esperanza' (80 x 160 cm, acryl op linnen) heb ik opgebouwd zonder eerst te schetsen. Ik heb een bruine ondergrond gemaakt en heb de bloemen laten ontstaan vanuit grove vormen en kleurvlakken naar fijnere streken en kleurnuances. Dit is een ander, spannender, proces dan een schilderij opzetten vanuit een schets. Een schets is een strakkere handleiding waarbinnen je blijft om de bloem stukje voor stukje te laten ontstaan. In beide technieken blijft het overigens een uitdaging de bloem tot leven te brengen door voldoende spanning in kleur, vorm, licht en donker te creëren. Hieronder zie je een aantal foto's van het proces.SYMPHONY OF SPRING BESCHIKBAAR


Bovenstaand tulpenschilderij 'Symphony of Spring' (60 x 180 cm, acryl op linnen) is beschikbaar! Dit schilderij heb ik wel vanuit een schets opgebouwd. De uitdaging om deze tulpen levendig te krijgen zit in de kleurspanning van licht en donker. Zoals bijvoorbeeld de oranje roos: om deze rond te krijgen moet de onderkant donker oranje en de bovenkant licht oranje in verschillende kleurschakeringen oranje. Om daarvoor de juiste levendige kleurnuance te krijgen, voeg ik aan de onderkant meer rood aan het geel toe en aan de bovenkant meer geel en wit aan het rood. En wel zo dat het toch oranje blijft. Want ik gebruik niet oranje als kleur verf maar de combinatie geel en rood. Ook wilde ik de randen van de bloembladen voldoende duidelijk aangeven. Dat doe ik dan door die dik in de verf te zetten: ik neem veel verf op mijn penseel en duw de verf er op de rand 'uit' en strijk de rest van de verf met de richting van het bloemblad mee zonder de eerste aanzet mee te nemen.


Ook wilde ik in het schilderij als geheel een spanning in het licht en donker. Dat zie je terug in de witte bloemen en daaromheen van lichtgeel naar rechts en links oranje en het donker wordende rood. Rechts van het midden is het daardoor een stuk lichter dan links en uiterst rechts. Deze achterliggende gedachten van een figuratief schilderij helpen mee om het levendig te maken en spanning in de kleuren aan te brengen.


De warme kleuren van de tulpen geven je interieur een zonnige uitstraling en positieve energie! Eigenlijk past het in ieder interieur: modern, klassiek en op kantoor.
REPRODUCTIE


Hoe een reproductie er uitziet, zie je hieronder. Het originele schilderij is verkocht aan een liefhebber in de VS. Onderstaande reproductie van dit schilderij van de vijver bij kasteel Groeneveld in Baarn hangt in een vakantie-appartement in Spanje.


Made with love,

Janine

32 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentar


bottom of page